пʼятниця, 26 серпня 2022 21:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Норвегія вдарила санкціями по Путіну

Норвегія вдарила санкціями по Путіну
Крім Путіна під санкції потрапили низка російських фізичних і юридичних осіб. Фото: Getty Images

Норвегія запровадила санкції проти президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна.

Сьогодні запрацював новий пакет санкцій проти Росії. 26 серпня країна долучилася до санкцій, схвалених Європейським Союзом, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми знову діємо узгоджено з ЄС щодо застосування санкцій проти Росії. Щоб зберегти тиск на російське керівництво і представників російської еліти. Ці санкції є необхідною відповіддю на жорстокий і неспровокований напад Росії на Україну", – заявила міністерка закордонних справ Норвегії Аннікен Гуйтфельдт.

Обмеження запровадили проти 54 фізичних і 10 юридичних осіб, зокрема проти мера Москви Сергія Собяніна і голови "Ростеху" Сергія Чемезова.

Також – проти десяти юридичних осіб і Сбербанку Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коханка Путіна потрапила під санкції США

Пакет запроваджує нову заборону на купівлю, імпорт чи передачу, прямо чи опосередковано, золота, якщо воно походить з Росії, розширює заборону доступу до норвезьких портів.

Посилили чинні зобов'язання щодо подання звітності, декларування активів та економічних ресурсів підсанкційних осіб, якщо вони перебувають у межах норвезької юрисдикції.

Розширили заборону на прийом будь-яких депозитів від російських громадян або фізичних осіб, які проживають у Росії, юридичних осіб та організацій, заснованих у РФ.

Посилили експортний контроль на товари подвійного призначення і передові технології.

Розширили перелік товарів і технологій, які не можна експортувати до Росії. Оскільки вони можуть сприяти військово-технічному вдосконаленню РФ або розвитку сектору оборони і безпеки.

Також розширили перелік товарів і технологій для використання у нафтопереробці, на експорт яких поширюється заборона.

Зараз список санкцій включає понад 1200 фізичних і понад 100 юридичних.

Військові інструктори з Норвегії приєднаються до програми тренувань військовослужбовців Збройних сил України у Великій Британії.

У червні Норвегія передала Україні 22 самохідні гаубиці M109, разом із обладнанням, запасними частинами і боєприпасами.

Зараз ви читаєте новину «Норвегія вдарила санкціями по Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі