неділя, 24 липня 2022 03:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські САУ М109 Paladin нищать росіян на фронті
4

САУ М109 Paladin використовують ЗСУ проти російських окупантів
Фото: wikimedia.org
САУ М109 Paladin використовують ЗСУ проти російських окупантів
САУ М109 Paladin використовують ЗСУ проти російських окупантів
САУ М109 Paladin використовують ЗСУ проти російських окупантів

Збройні сили України вже використовують американські самоходні артилерійські установки М109 Paladin.

Установки М109 є найпопулярнішими САУ у країнах НАТО та з'явилися ще у 1963 році. З того часу артилерійські установнки пройшли багато модифікацій і Пентагон не збирається від них відмовлятися, передає Gazeta.ua.

Найпросунітішою версією САУ є M109A6 Paladin, яка була розроблена у 1991 році та саме у цій версії залишається найрозповсюдженішою САУ в американській армії. Лише на базах зберігання їх 500 одиниць.

Також створили принципово новий механізм управління вогнем, що нагадує систему автоматичного наведення зенітної гармати – він самостійно надає гаубиці потрібний кут піднесення та горизонтального наведення, орієнтуючись на оброблену датчиками інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищують російських окупантів польськими "Крабами"

Екіпаж складається з чотирьох осіб: командира, механіка-водія, навідника та заряджаючого. M109A6 Paladin здатна діяти самостійно без сторонньої технічної допомоги.

Гаубиця може рухатися з максимальною швидкістю 70 км/год, а запас ходу становить 405 км.

М109 Paladin має гусеничну базу, завдяки якій може долати перешкоди, непосильні для більшості САУ на колесах. Долає нахили у 30 градусів, а насипи – у 60. Абсолютно легко вона може подолати півметрову стіну, майже 2 метровий рів, а за наявності додаткового обладнання – навіть метровий брід.

Характеристики M109A6 Paladin
Екіпаж: 4 особи
Калібр: 155 мм
Довжина ствола: 39 калібрів
Дальність вогню: до 30 км
Вага: 28,8 т
Потужність двигуна: 440 к. с.
Максимальна швидкість: 70 км / год

Норвегія передала Україні 22 самохідні гаубиці M109. Техніку передали разом з обладнанням, запасними частинами та боєприпасами. M109 - американська самохідна гаубиця, що перебуває на озброєнні артилерії армії США та деяких інших країн світу.

Вона базується на гусеничному шасі з баштою, що обертається на 360°. Корпус артилерійської системи та башта виконані з катаної алюмінієвої броні, яка забезпечує захист від вогню стрілецької зброї та уламків снарядів польової артилерії.

Зараз ви читаєте новину «Американські САУ М109 Paladin нищать росіян на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі