середа, 08 червня 2022 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Норвегія передала Україні самохідні гаубиці M109

Норвегія передала Україні самохідні гаубиці M109
M109 - американська самохідна гаубиця, що перебуває на озброєнні артилерії армії США та деяких інших країн світу. Фото: regjeringen.no

Норвегія передала Україні 22 самохідні гаубиці M109.

Техніку передали разом з обладнанням, запасними частинами та боєприпасами. Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду королівства.

"Розвиток війни в Україні свідчить, що тепер необхідно передати в дар важчу техніку та системи озброєння", - заявив міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США шукають протикорабельні ракети для України - ЗМІ

У відомстві зазначили, що українські військові пройшли навчання в Німеччині для управління самохідними гаубицями.

M109 - американська самохідна гаубиця, що перебуває на озброєнні артилерії армії США та деяких інших країн світу. Вона базується на гусеничному шасі з баштою, що обертається на 360°. Корпус артилерійської системи та башта виконані з катаної алюмінієвої броні, яка забезпечує захист від вогню стрілецької зброї та уламків снарядів польової артилерії.

1 червня США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $700 млн. Передадуть реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Зараз ви читаєте новину «Норвегія передала Україні самохідні гаубиці M109». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі