субота, 04 грудня 2010 12:57

Ніякого Майдану насправді не було - політолог

Ніякого Майдану насправді не було - політолог

Майбутнє спрощеної системи залежить від тих висновків, які зробила влада після мітингів. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог Михайло Погребинський.

"Коли кажуть, що розігнали Майдан - це неправда. Ніякого Майдану насправді не було. Людей там залишилося мало. Фактично, Майдан сам розійшовся. І ніяке це не зміцнення позицій влади, - заявив він. - А встановлення на головному майдані країни наметів з підписами народних депутатів — це лише ознака слабкості влади, яка нездатна забезпечити елементарний порядок функціонування міста".

Коментуючи ухвалення Податкового кодексу з поправками, Погребинський зазначив: "Вирішили всі принципові питання для мітингувальників. Для мене особисто є принципова річ, відповіді на яку я не знаю: чи скасована норма, яка примушує великі підприємства, які заключають договори з малими, відносити їх на прибуток? Якщо вона не скасована, то це означає, що велика кількість малих підприємців будуть позбавлені можливості працювати".

Щодо малої торгівлі, для них усе вирішили тимчасово, на два місяці, поки не внесуть якісь зміни, зауважив політолог.

"Що ж до спрощеної системи, яку залишили на рік, то її майбутнє залежить від тих висновків, які зробила влада після мітингів. Здається, концептуальних висновків вона так і не зробила. Вони не визнали помилку, так би мовити, в самій філософії кодексу. Навпаки, Азаров каже про те, що кодекс нібито "очорнили". Мені видається, що владі потрібно було визнати, що сам принцип був хибний, але я цього не почув. А їхній принцип, їхня філософія полягає саме в тому, щоб витискати все зі "спрощенців" узагалі. Щоб розширити базу оподаткування. Це головний принцип сьогоднішнього підходу влади до податкової політики. Якщо вони залишаться при такій думці, то надалі все залежатиме від того, наскільки вони впевнено почуватимуться. Якщо будуть упевнені, то будуть тиснути й надалі за першої-ліпшої нагоди", - наголосив Погребинський.

Зараз ви читаєте новину «Ніякого Майдану насправді не було - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі