пʼятниця, 03 грудня 2010 22:42

Азаров визнав, що Податковий кодекс ветували через протести

Азаров визнав, що Податковий кодекс ветували через протести

Прем'єр-міністр України Микола Азаров визнав, що президент Віктор Янукович ветував Податковий кодекс під тиском мітингів підприємців.

"Ці виступи дали змогу переглянути певну частину Податкового кодексу. Проте загалом ідеологія цієї реформи не змінилась", - зазначив він в ефірі одного з телеканалів.

На переконання Азарова, влада повинна звертати увагу не лише на крупний бізнес.

"Найбільшій критиці піддався розділ, який стосувався спрощеної систими оподаткування. Ви ж не бачили на Майдані представників великих підприємств, фабрик, заводів. Ми повинні звертати увагу не лише на велику економіку, але й на те, чим займаються сотні тисяч наших людей. У тому числі ті, хто торгують на ринках", - сказав глава уряду.

Прем'єр нагадав, що разом з президентом був на Майдані і говорив з протестувальниками.

"Я відчув їхню серйозну стурбованість. Здебільшого, те, що вони мені казали, не відповідало тому що було у Податковому кодексі і було навіяно недобросовісною критикою. Проте були здорові думки. На засіданні уряду ми розглянули ситуацію і на нараді у президента я сказав, що як би не було мені сумно визнавати це, проте я за те, щоб ветувати кодекс і внести необхідні правки", - додав Азаров.

За словами прем'єр-міністра, з першого дня протестів була створена робоча група. Підприємцям запропонували прийти в уряд і почати роботу з корегування.

"На жаль, щоразу приходили різні люди. Одного разу вони погоджувались. Наступного разу приходили інші, які не погоджувались. Велика кількість політиків намагалась використовувати їх у своїх політичних інтересах. Стало зрозуміло, що за термін, який нам відведений на прийняття Податкового кодексу, ми не зможемо випрацювати компромісну позицію. Тому вирішили залишити все як є. Проте з першого дня нового року нам треба сідати за стіл і випрацьовувати позиції", - підкреслив він.

Як відомо, сьогодні президент Віктор Янукович підписав Податковий кодекс.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Азаров визнав, що Податковий кодекс ветували через протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі