пʼятниця, 03 грудня 2010 18:36

Янукович вижене деяких чиновників, які писали Податковий кодекс

Янукович вижене деяких чиновників, які писали Податковий кодекс

Президент України Віктор Янукович за результатами роботи над Податковим кодексом прогнозує кадрові рішення по низці причетних до неї чиновників.

"Швидше за все, наступного тижня будуть кадрові рішення по деяким чиновникам у зв'язку з тим, що в цьому процесі (робота над Податковим кодексом) ми побачили людей, які, за великим рахунком, підходили до цього Податкового кодексу з власною точкою зору, а не з державною. І коли чиновник на такому рівні сидить, скажу, що це небезпечно", - сказав він в інтерв'ю для телеканалу "Інтер", записаному в п'ятницю, повідомили в прес-службі глави держави.

Янукович підкреслив, що, перш за все, він обурений тим, що змушений був ветувати Податковий кодекс через те, що чиновники, відповідальні за роботу над "своєчасним і якісним документом, в даному випадку, Податковим кодексом", не відпрацювали це питання "належним чином". Президент підкреслив, що такі чиновники знехтували точкою зору громадянського суспільства, яке в Україні вже є "достатньо зрілим".

"Цей процес, я вважаю, переконав всіх, тому що люди були насторожені і уважно стежили, який Податковий кодекс буде прийнятий у країні і за яким буде жити країна", - сказав він.

"Хтось під час цієї роботи говорив такі слова: так хто його буде читати? Помилилися", - додав глава держави. У зв'язку з цим Янукович зазначив, що робота над Податковим кодексом стала "прикладом того, як не треба робити". Разом з тим, президент висловив переконання, що в ході роботи над Податковим кодексом "отримано досвід".

Крім того президент України наголосив на необхідності підтримки суспільства при прийнятті важливих документів.

"Для нас дуже важливо, щоб підтримка суспільства при прийнятті таких важливих документів була закладена в основу рішень, чим я і користувався", - сказав Янукович.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович вижене деяких чиновників, які писали Податковий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі