субота, 04 грудня 2010 01:10

Над Податковим кодексом працювали найкращі вчені України

Над Податковим кодексом працювали найкращі вчені України

Ніхто не поспішав з прийняттям Податкового кодексу.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив прем'єр-міністр Микола Азарова.

"Робота велась планомірно. Якщо говорити про експертів і учених, то були залучені кращі сили країни до роботи над цим документом", - наголосив він.

За словами глави уряду, 20 років Україна працює за указами президента, навіть за декретами Леоніда Кучми. Податкове законодавство являє собою більше 4,5 тисячі розрізнених актів, які часто суперечать один одному.

"Це створило в Україні клімат, який відлякує від нас інвесторів і змушує приватний бізнес або йти в тінь, або приховувати свої доходи", - вважає Азаров.

Очільник Кабміну нагадав, що було декілька спроб провести податкову реформу.

"2003 року був підготовлений проект податкової реформи. Він частково набув чинності 1 січня 2004 року, коли ми знизили податок на прибуток з 30% до 25%, коли знизили податок на доходи фізичних осіб з 36% до 13%. 2004 року ми отримали відчутний ефект. Це був найбільш успішний рік в історії розвитку України", - переконаний урядовець.

Наостанок Азаров додав: "Все йде за планом. Країна вступила у фазу реформ. Податкова реформа - це тільки один з необхідних етапів розвитку".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Над Податковим кодексом працювали найкращі вчені України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі