вівторок, 13 липня 2010 14:51

Німецький аналітик, якого затримали українці, розкритикував закон про вибори

Німецький аналітик, якого затримали українці, розкритикував закон про вибори

Керівник українського бюро Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе вважає поганою традицією завжди перед виборами змінювати законодавство.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інститут Горшеніна.

"Це, мені видається, принципова проблема. Майже кожні вибори в Україні, починаючи з 1991 року, зроблено під іншим законодавством. Зараз нові партії, деякі з цих нових партій, в принципі, виключені з виборного процесу", - зазначив він.

Нагадуючи історію українських виборів, Ланґе відзначив, що, наприклад, 10 років тому головні ролі відігравали взагалі інші партії, ніж сьогодні.

"Я хочу сказати, що в українській партійній системі є дуже велика динаміка і мені видається, було б правильно, якби цю динаміку можна було враховувати у виборчій системі. Якщо ми бачимо тенденції, як люди голосували останніми роками, то, мені видається, це проблема: заборонити в принципі підхід нових партій", - наголосив він.

Ланґе нагадав, що дуже авторитетна Венеціанська комісія, Рада Європи вже давно радили Україні не змінювати законодавство за короткий час до виборів.

Зараз ви читаєте новину «Німецький аналітик, якого затримали українці, розкритикував закон про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі