вівторок, 08 жовтня 2013 01:53

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Німці у "бойовій готовності": Німеччина приготувалась до приїзду Тимошенко

Німці у "бойовій готовності": Німеччина приготувалась до приїзду Тимошенко
Йоахім Ґаук. Фото: www.newsbalt.ru

Німецький президент Йоахім Ґаук закликав главу української держави Віктора Януковича звільнити Юлію Тимошенко.

Як повідомив Deutsche Welle речник Ґаука, президент Німеччини очікує провести з Януковичем "відкриту розмову" щодо угоди про асоціацію з ЄС.

"Федеральний президент у Кракові наполегливо наголошуватиме, що чим довше щодо Юлії Тимошенко немає чіткого рішення, тим більша загроза нависає над підписанням угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі", - сказав речник президента Німеччини.

За його словами, для президента Ґаука розв'язання цієї проблеми є барометром того, наскільки серйозними і вартими довіри є зусилля адміністрації Януковича з розвитку демократії та правової держави.

При цьому в канцелярії німецького президента зазначають, що голові держави йдеться не лише про долю Юлії Тимошенко, а про питання правової держави, дотримання прав людини і демократичних стандартів в Україні загалом.

"В усіх цих сферах на сьогодні Україна не відповідає необхідним стандартам", - зазначили у Берліні.

Крім того, у берлінській клініці "Шаріте", лікарі якої вже тривалий час консультують Тимошенко, повідомили, що пропозиція лікувати екс-прем?єрку у столиці Німеччини залишається чинною.

Утім, інформації про прибуття Тимошенко у клініці наразі немає.

Тим часом речник уряду Німеччини нагадав, що федеральний уряд готовий організувати приїзд Тимошенко до Німеччини і буде "готовий швидко діяти", якщо українська сторона дасть можливість виїхати їй на лікування до Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Німці у "бойовій готовності": Німеччина приготувалась до приїзду Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі