неділя, 30 січня 2022 16:52

Ні кроку вперед - глава МЗС Франції застеріг Путіна щодо України

Ні кроку вперед - глава МЗС Франції застеріг Путіна щодо України
Будь-які нові посягання на територіальну цілісність України будуть мати масштабні наслідки - Ів Ле Дріан. Фото: Главком

Міністр закордонних справ Франції Ів Ле Дріан повторив застереження президенту Росії Володимиру Путіну про те, що будь-яка нова агресія проти України буде мати масштабні наслідки.

Про це міністр заявив в інтерв'ю Journal de Dimanche, передає BFMTV.

"Будь-які нові посягання на територіальну цілісність України будуть мати масштабні наслідки. Ми максимально ясно про це кажемо. Моя німецька колега вже сказала - більш ні кроку вперед, і я приєднуюся до цієї заяви", - сказав глава МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Великобританії можуть конфіскувати майно російських олігархів

Стратегія Франції у цій ситуації включає три компоненти - жорсткість із Росією, солідарність з Україною та діалог, зазначив міністр.

Жан-Ів Ле Дріан припустив, що Путін вочевидь хоче мати контроль над своїми найближчими сусідами та розширити свою "сферу впливу", і бачить у ній зокрема Україну.

Міністри закордонних справ Франції та Німеччини - Жан Ів Ле Дріан і Анналена Бербок - відвідають Україну з новим візитом 7 і 8 лютого.

29 січня відбулась телефонна розмова глави МЗС Франції та міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Кулеба детально розповів колезі про актуальну ситуацію біля кордонів України, у Чорному морі та на окупованих територіях.

Дмитро Кулеба та Жан-Ів Ле Дріан наголосили на важливості зберігати пильність та твердість під час контактів із російською стороною та домовились продовжити дипломатичні зусилля для врегулювання російсько-українського збройного конфлікту. Говорили у тому числі про останню та наступну зустріч у Нормандському форматі.

Зараз ви читаєте новину «Ні кроку вперед - глава МЗС Франції застеріг Путіна щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі