четвер, 17 листопада 2022 04:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Нетаньягу пообіцяв допомогти Україні з ППО – Зеленський

Нетаньягу пообіцяв допомогти Україні з ППО – Зеленський
Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з Біньяміном Нетаньягу щодо ППО для України. Фото: Українська правда

Біньямін Нетаньягу, який переміг на парламентських виборах в Ізраїлі, запевнив президента України Володимира Зеленського, що "розбереться" та "подумає" над тим, як він може допомогти у питанні постачання ізраїльських систем протиповітряної оборони Україні.

Зеленський сказав, що Україну не цікавлять "особливі відносини" Ізраїлю та РФ, і Україна не просить зброї, якою можна атакувати ворогів – йдеться лише про системи захисту, сказав він під час спілкування із журналістами в ефірі телемарафону, інформує Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль може передати через третю країну зброю Україні – ЗМІ

"Зрушення в тому, що у нас з'явився або повернувся контакт із Нетаньягу – з новим-старим прем'єр-міністром. У нас була нормальна та предметна розмова. Список предметності надала наша сторона", – сказав Зеленський, уточнивши, що захист українського неба для України є пріоритетом №1.

Він зазначив, що ізраїльська сторона "вкотре" отримала від України всі деталі про потреби у ППО.

Ізраїль не хотів активно допомагати Україні через побоювання, що ворожість Москви може мати прямі наслідки для безпеки на Близькому Сході та загрожуватиме євреям, які живуть у Росії. Стосунки між країнами й так напружені – Ізраїль регулярно завдає ударів по Сирії в районах, де Росія контролює повітряний простір, щоб перешкодити Ірану постачати туди своїх маріонеток.

Зараз ви читаєте новину «Нетаньягу пообіцяв допомогти Україні з ППО – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі