середа, 09 листопада 2022 16:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Ізраїль назвав ще одну причину, чому не дає Україні системи ППО

Ізраїль назвав ще одну причину, чому не дає Україні системи ППО
В Ізраїлі заявили, що не можуть виготовляти достатньо систем ППО. Фото: eastnews.ua

У Ізраїлю немає достатніх виробничих потужностей для забезпечення постачання систем протиповітряної оборони Україні.

Вони не можуть віддати необхідну зброю, сказав міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц, передає The Jerusalem Post.

"Очевидно, що навіть якщо ми вирішимо змінити нашу політику стосовно постачання озброєння Україні, неможливо спустошити наші запаси систем протиповітряної оборони", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль може передати через третю країну зброю Україні – ЗМІ

Ганц вкотре сказав, що Ізраїль постачає Україні гуманітарну допомогу та медичне обладнання. Але летальне озброєння направити не готовий.

"Ми перевіряємо щодня, що може бути зроблено і як ми можемо розширити нашу допомогу, але ми не маємо забувати, що за Україною стоїть НАТО", – додав міністр.

Голова опозиційної партії "Лікуд", колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу може розглянути питання про надання Україні зброї в разі, якщо знову очолить уряд. Його партія перемогла на нещодавніх виборах.

Ізраїль не хотів активно допомагати Україні через побоювання, що ворожість Москви може мати прямі наслідки для безпеки на Близькому Сході та загрожуватиме євреям, які живуть у Росії. Стосунки між країнами й так напружені – Ізраїль регулярно завдає ударів по Сирії в районах, де Росія контролює повітряний простір, щоб перешкодити Ірану постачати туди своїх маріонеток.

Колишній президент Росії Дмитро Медведєв минулого місяця застеріг Ізраїль від постачання зброї Україні, заявивши, що такий крок буде "безрозсудним" і "зруйнує" зв'язки між їхніми країнами. Крім цього, зростання залежності Росії від військового потенціалу Ірану посилює побоювання Ізраїлю, що Тегеран у відповідь може звернутися за допомогою до Росії у своїй ядерній програмі.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль назвав ще одну причину, чому не дає Україні системи ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі