середа, 26 жовтня 2022 10:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Небензя в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні

Небензя в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 26 жовтня.

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram.

"Росія поширила в Радбезі ООН проєкт резолюції щодо створення комісії для розслідування діяльності біологічних лабораторій Сполучених Штатів Америки в Україні. Водночас РФ направила до РБ ООН скаргу щодо діяльності біолабораторій США в Україні", – заявив постпред РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падіння літака в Єйську: РФ знайшла винуватців катастрофи Су-34

Посол Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов також поширює чергову дезінформацію з посиланням на міністерство оборони РФ:

"Виконання завдання зі створення "брудної бомби" доручили двом українським організаціям, а роботи перебувають у завершальній стадії. Мета – звинуватити Росію у застосуванні зброї масового ураження та запустити безпрецедентну інформкампанію проти РФ".

Донецький колаборант Павло Калініченко повідомив, що українські "бойовики" нібито свідомо б'ють по мирних жителях Донбасу. Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

"Удари відбуваються вранці та ввечері, саме в годину пік, коли всі йдуть на роботу чи повертаються додому", – заявив зрадник України.

Небензя нещодавно направив листа до Генсека ООН. Він закликав Антоніу Гутерріша зробити все можливе, щоб не допустити провокації української влади з "брудною бомбою".

Зараз ви читаєте новину «Небензя в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі