вівторок, 25 жовтня 2022 11:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Представники РФ в ООН "розганяють" брудні заяви про Україну

Представники РФ в ООН "розганяють" брудні заяви про Україну
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 25 жовтня.

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД в Telegram. Він направив листа до Генсека ООН.

"Росія закликає Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша зробити все можливе, щоб не допустити провокації української влади з "брудною бомбою", – ідеться у листі постпреда РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник Росії втік із засідання Радбезу ООН

Маніпуляцію поширює також посол Росії в Аргентині Дмитро Феоктістов:

"Санкції б'ють бумерангом по тих, хто їх запроваджує, оскільки економіка – це про обопільну вигоду. Не потрібно мати спеціальні знання, щоб це зрозуміти. Санкції б'ють і по всіх інших країнах. Через них злетіли ціни на базові товари: нафту, газ, продовольство, добрива. Це розігнало інфляцію, яку сьогодні можна спостерігати практично всюди", – заявив він.

Водночас перший заступник постійного представника РФ при ООН Дмитро Полянський заявив, що Росія нібито має у своєму розпорядженні чіткі відомості про те, що Україна готує провокацію з "брудною бомбою". Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

На засіданні Радбезу ООН Небензя заявив, що Україна та її західні покровителі нібито намагаються розкрутити "фейк" про постачанні до РФ іранських безпілотників. Мовляв, Захід старанно створює київському режиму образ "невинної жертви російської агресії, яка потребує постійної військової допомоги". Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

Зараз ви читаєте новину «Представники РФ в ООН "розганяють" брудні заяви про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі