пʼятниця, 25 жовтня 2019 11:27

Не дозволимо публічно очорнити "Азов": У Раді написали лист до Конгресу США

Не дозволимо публічно очорнити "Азов": У Раді написали лист до Конгресу США
Він пояснив, що народні депутати не можуть залишити без реагування "спроби публічного очорнення одного з найбільш заслужених і боєздатних підрозділів Національної гвардії України окремого загону спеціального призначення "Азов" Фото: liga.net

Голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко из фракції "Слуга народу" підготував проект листа до 40 американських конгресменів, які звернулися до держсекретаря США Майка Помпео із закликом внести "батальйон "Азов" до списку терористичних організацій.

"У листі до Конгресу США міститься пропозиція надати будь-яку необхідну допомогу у з'ясуванні об'єктивної та неупередженої інформації про загін спеціального призначення "Азов", а також звернення до правоохоронних органів України опублікувати результати перевірки усіх фактів і тверджень, що наведені у листі американських конгресменів", - написав Яременко в Facebook у п'ятницю.

Він пояснив, що народні депутати не можуть залишити без реагування "спроби публічного очорнення одного з найбільш заслужених і боєздатних підрозділів Національної гвардії України окремого загону спеціального призначення "Азов". Текст листа відкритий для підпису для всіх депутатів фракції "Слуга народу" і представників інших фракцій Верховної Ради.

"Підписання і передача листа американській стороні відбудеться 29 жовтня", - написав Яременко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Америці пропонують визнати український полк "Азов" терористичною організацією

Голова комітету нагадав американським колегам, що військовий підрозділ "Азов" створили активісти та учасники Революції гідності. "Азовці" брали участь у звільненні від російської окупації Маріуполя та великої кількості інших населених пунктів, наголосив він.

"Не забудемо подвиг 26 "азовців", які віддали життя за незалежність України", - заявив Яременко.

У жовтні 40 членів Палати представників США на чолі з демократом Максом Роузом зажадали від держсекретаря Майкла Помпео пояснень, чому деякі екстремістські формування, зокрема "Азов", не включено до списку міжнародних терористичних організацій.

Зараз ви читаєте новину «Не дозволимо публічно очорнити "Азов": У Раді написали лист до Конгресу США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі