субота, 20 липня 2013 10:46

Навальний офіційно підтвердив, що йде на вибори мера Москви

Навальний офіційно підтвердив, що йде на вибори мера Москви
Навальний повернувсья до Москви, фото: Reuters

Один з головний російських опозиціонерів Олексій Навальний, якого нещодавно засудили на 5 років позбавлення волі і відпустили під підписку про невиїзд "до набуття чинності рішення суду", повернувся до Москви.

На Ярославському вокзалі політик перед натовпом прихильників оголосив, що братиме участь у виборах мера Москви.

"Ми прийдемо на вибори і ми переможемо", - сказав він.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Навального зустріли у Москві, як справжнього героя

Однодумці Навального зустріли промову оплесками та скандуваннями "Навальний - мер Москви" і "Один за всіх і всі за одного".

Нагадаємо, 17 липня Мосміськвиборчком зареєстрував Олексія Навального, висуванця партії РПР-Парнас, кандидатом на вибори мера російської столиці, які відбудуться 8 вересня.

18 липня Ленінський районний суд Кірова визнав Навального і колишнього директора "Вятської лісової компанії" Петра Офіцерова винними в розкраданні майна підприємства "Кіровліс" на суму понад півмільйона доларів. Навального суд засудив до 5 років позбавлення волі, Офіцерова - до чотирьох.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна назвали умову помилування Навального

Вирок Навальному викликав масові акції протесту в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Казані, Пензі, Красноярську та інших містах.

Потім у справі відбувся несподіваний поворот - прокуратура оскаржила це рішення і клопотала про зміну запобіжного заходу на підписку про невиїзд до набуття чинності вироку. Вранці 19 липня Навальний був звільнений з ізолятора.

Зараз ви читаєте новину «Навальний офіційно підтвердив, що йде на вибори мера Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі