вівторок, 17 січня 2023 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Науседа висловився про членство України у НАТО

Науседа висловився про членство України у НАТО
Президент Литви Гітанас Науседа закликав знайти нові формулювання щодо членства України у НАТО. Фото: eastnews.ua

Литва сподівається, що на липневому саміті НАТО у Вільнюсі ухвалять реальні рішення.

Там повинні знайти нові формулювання щодо членства України, сказав президент Литви Гітанас Науседа під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

"Ми дуже сильно сподіваємося, що цей саміт буде присвячений не лише нашій власній безпеці, але й безпеці України - у сенсі, що також буде знайдено якісь формулювання щодо очікувань України тісніше інтегруватися у НАТО", – заявив він.

Президент Литви наголосив, що зараз не можна сказати, що на саміті буде обговорюватися повноцінне членство України в НАТО. Тому потрібно знайти нові формулювання та речення, щоб дати надію Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науседа: Росія – терористична країна, вона має бути покарана

"Тому що кожного разу повторювати те, що ми сказали на саміті у Бухаресті 2008 року - "ми тримаємо двері відкритими" - цього вже недостатньо", – сказав він.

Науседа під час візиту до Львова спільно з президентом Польщі Анджеєм Дудою отримали чітке повідомлення від України, яке звучало так: "Будь ласка, не говоріть, що двері відкриті, бо ми не можемо знайти ці двері. Де вони?".

Він вірить у можливість набуття Україною членства в НАТО через кілька років. У цьому питанні важлива відданість союзників прагненню надати Україні членство і успіх у війні проти Росії.

11 січня в Україну приїжджали президент Польщі Анджей Дудаі президент Литви Гітанас Науседа. Президент УкраїниВолодимир Зеленський підписав із лідерами країн декларацію.

Зараз ви читаєте новину «Науседа висловився про членство України у НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі