четвер, 29 лютого 2024 21:55

НАТО доведеться воювати з Росією - Остін пояснив, чому Україні потрібна допомога

НАТО доведеться воювати з Росією - Остін пояснив, чому Україні потрібна допомога
Глава Пентагону Ллойд Остін закликав надати Україні додаткову допомогу. Фото: eastnews.ua

Якщо Україна програє у повномасштабній війні, то всьому НАТО доведеться воювати з Росією.

Глава Пентагону Ллойд Остін сказав про це на слуханнях Комітету з питань збройних сил Палати представників США, передає "Європейська правда".

Ці слухання стосувались госпіталізацією Остіна на початку року, про яку він завчасно не повідомив Білий дім та Конгрес. Але конгресмени поставили кілька питань про те, наскільки Україна потребує військової допомоги.

Міністр оборони США наголосив на важливості схвалити додаткове фінансування для Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остін зможе повернутися до роботи вже у вівторок - лікарі

"Ми знаємо: якщо Путін досягне успіху, він не зупиниться. Він продовжуватиме більш агресивні дії в регіоні. А інші лідери в усьому світі, інші автократи будуть дивитися на це, і вони будуть заохочені тим фактом, що це сталося, і ми не змогли підтримати демократичну державу", - вказав він.

Якщо Україна програє, то під загрозою можуть опинитись країни Балтії.

"Якщо ви балтійська країна, ви вкрай хвилюєтесь, чи не будете наступними. Вони знають Путіна. Вони знають, на що він здатен. І, відверто кажучи, якщо Україна впаде, я дійсно вірю, що НАТО буде воювати з Росією", - підсумував Остін.

1 січня Ллойда Остіна госпіталізували з інфекцією сечовивідних шляхів після грудневої хірургічної процедури для лікування раку передміхурової залози. 15 січня главу Пентагона виписали з лікарні.

Вчора Пентагон повідомив, що міністра оборони США госпіталізували через проблеми із сечовим міхуром.

Зараз ви читаєте новину «НАТО доведеться воювати з Росією - Остін пояснив, чому Україні потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі