вівторок, 27 червня 2023 00:35

"Насичений день, багато емоцій" – Зеленський про наступ ЗСУ

Українські військові активно наступали на Запорізькому та Донецькому напрямку.

Здобутки ЗСУ відзначив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ ЗСУ: де і наскільки просунилися українські військові

"Сьогодні – фронт. Донеччина, Запоріжжя. Наші воїни, наші передові позиції, напрямки активних дій на фронті. Сьогодні по всіх напрямках у наших воїнів було просування вперед, і це щасливий день. Побажав хлопцям побільше таких днів", – сказав Зеленський.

Президент відзначив і подякував причетним до наступу. "Насичений день, багато емоцій", – додав він.

Також Зеленський провів наради з генералами.

"Наради з генералами... Зубанич, Тарнавський, Содоль, Сирський. Кілька оперативних рішень. Ще раз обговорили створення Корпусу морської піхоти. Усі деталі чіткі, абсолютно зрозумілі: організація, тренування, постачання. Морську піхоту та всі елементи наших сил оборони зміцнюємо – це обовʼязково", – зазначив президент.

Російські окупанти намагаються зупинити наступ Збройних Сил України будь-якою ціною. Для цього підривають дамби, мінують поля, чинять диверсії, лякають "ядеркою".

26 червня українські військові просунулися на півтора кілометра на Мелітопольському напрямку і вже закріплюються на здобутих рубежах. Всі штурми російських окупаційних військ на Таврійському напрямку минулої доби були зосереджені в районі Мар'їнки. Тут ворог здійснив 14 штурмів, успіху не мав.

Окупанти також безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Новодар'ївки, що на Запорізькому напрямку.

ЗСУ зачистили російський плацдарм на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас, повідомив генерал Олександр Сирський.

За 488 днів українські воїни знищили 225 580 окупантів, 7820 броньованих машин ворога, 4031 танків, 308 гелікоптерів і 314 літаків.

Зараз ви читаєте новину «"Насичений день, багато емоцій" – Зеленський про наступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі