пʼятниця, 09 квітня 2010 08:58

Нардепи захотіли достроково замінити мера Одеси

Нардепи захотіли достроково замінити мера Одеси

Народні депутати Інна Богословська (позафракційний), Олександр Костусєв (Партія регіонів) і Микола Шмідт (Блок Литвина) зареєстрували у Верховній Раді проект постанови "Про призначення позачергових виборів одеського міського голови", повідомляє "Комерсант Україна".

У пояснювальній записці до документа йдеться, що підставою для проведення позачергових виборів стали "факти порушень Конституції і чинного законодавства" нинішнім мером Одеси Едуардом Гурвіцем.

"Інтереси одеського міського голови суперечать інтересам територіальної громади, про що свідчать ініційовані ними рішення, а також звернення з цього приводу жителів Одеси в органи державної влади", - стверджується в проекті.

Як приклад таких рішень наводиться необгрунтоване підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в 2008 р.

Один з ініціаторів проведення позачергових виборів Костусєв, призначений в минулий четвер главою Антимонопольного комітету, вважає, що дії одеської влади призвели до зростання соціальної напруженості в місті.

"Особисто я провів більше 70 зустрічей з городянами, і на кожній з них люди називали все нові й нові приклади безгосподарності, недбальства, злочинного ставлення мешканців Одеси з боку муніципалітету", - заявив він учора.

"В Одесі немає ні води, ні тепла, а Гурвіц останнім часом поводиться як пахан якийсь!" - сказала Богословська.

Гурвіц категорично заперечує всі звинувачення.

"В Одесі все гаразд, а те, що написано в цьому документі (проекті постанови), не має ніяких підстав, - заявив він .- З тим же успіхом вони могли написати, що мене треба судити, тому що я інопланетянин!".

Нагадаємо, що в Україну повертається колишній опальний мер Одеси Руслан Боделан.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи захотіли достроково замінити мера Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі