понеділок, 26 травня 2014 13:45

Найкраща відповідь Путіну і сепаратизму - це проведення європейських реформ - експерт

Найкраща відповідь Путіну і сепаратизму - це проведення європейських реформ - експерт
Фото: www.hreuc.com

Підписання угоди з ЄС, прийняття законів про децентралізацію влади, перемовини з Росією щодо вирішення ситуації на сході країни та скоординована антитерористична операція — найголовніші завдання нового президента.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Гарань.

"Наша найкраща відповідь Путіну і сепаратизму - це проведення реальних європейських реформ. Потрібно, щоб сам Порошенко показав як розділити бізнес і політику, і щоб почали прийматися і виконуватися ті закони, які закладені в "реанімаційному пакеті реформ". Сподіваюся, що 27 червня буде підписана економічна частина угоди про асоціацію з ЄС", - пояснив Гарань.

"Що стосується проведення АТО, то оскільки ми вже маємо президента без приставки в.о., отже будемо мати відповідного міністра оборони і голову СБУ. Це дасть можливість краще координувати і приймати відповідальні рішення під час силової операції на сході", - зауважив експерт.

Крім того, на його думку, у врегулюванні ситуації на сході у нового президента з'явилися неабиякі союзники всередині країни.

"Зараз там виникла ситуація, коли сепаратисти стали загрозою для таких людей, як Ахметов. Тобто Ахметов і такі як він загралися . І вони можуть все втратити. Відповідно з огляду на ситуацію, ми маємо вимушених союзників - впливових людей, які зацікавлені у припиненні мародерства", - сказав Гарань.

"Також новому президенту потрібно шукати взаєморозуміння в парламенті. Все таки повноваження президента обмежені і йому потрібно діяти разом з урядом і з більшістю в парламенті", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Найкраща відповідь Путіну і сепаратизму - це проведення європейських реформ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі