пʼятниця, 16 вересня 2011 15:35

Начальник СІЗО через стан здоров'я Луценка звільнятися не збирається

Начальник СІЗО через стан здоров'я Луценка звільнятися не збирається

Начальник Київського слідчого ізолятора Ігор Шейкін не збирається звільнятися через заяви про неналежні умови утримання і неналежну меддопомогу екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку.

Про це йдеться у його заяві, опублікованій прес-службою Державної пенітенціарної служби України.

Він прокоментував те, що останнім часом у засобах масової інформації широко висвітлюється тема діяльності Київського СІЗО, зокрема умов тримання під вартою відомих осіб. На його думку, дуже часто ця інформація базується на домислах та припущеннях невідомих та брудних джерел, незрідка перекручується та викривляється.

Він наголосив, що не може залишити без уваги розповсюджену інформацію про його готовність піти у відставку, якщо Луценку не буде надано кваліфіковану медичну допомогу.

"Хочу офіційно заявити, що надання медичної допомоги будь-якому засудженому та ув'язненому у Київському слідчому ізоляторі здійснюється у рамках діючого законодавства. З моменту надходження до СІЗО Юрія Луценка, особливо з моменту оголошення їм голодування, мною особисто та моїми підлеглими з ним неодноразово проводилися співбесіди, у ході яких роз'яснювалися пагубність та наслідки для стану його здоров'я такої поведінки", - наголосив Шейкін.

"Постійно проводилися медичні огляди, у тому числі за ініціативи керівництва СІЗО, з дозволу слідчих та судових органів запрошувалися фахівці МОЗ України та здійснювалися медичні обстеження за межами СІЗО. Усі наші дії здійснювалися виключно у межах діючого законодавства", - підкреслив начальник Київського слідчого ізолятора.

Він також зазначив, що будь-яких заяв або скарг на умови тримання, порушення законності особисто на його адресу та на адресу адміністрації слідчого ізолятора не висловлювалося.

"Хочу підкреслити, що з усіма існуючими проблемами я не перебуваю сам на сам. У їх вирішенні бере активну участь керівництво Державної пенітенціарної служби України", - запевнив Шейкін.

"Підстав для заяв щодо моєї відставки у зв'язку з неналежним наданням медичної допомоги будь-кому я не вбачаю і ні до кого з приводу звільнення не звертався. Публікації щодо цього питання розцінюю як провокаційні та спрямовані на дестабілізацію роботи як установи, так і пенітенціарної системи взагалі", - заявив начальник Київського слідчого ізолятора.

Зараз ви читаєте новину «Начальник СІЗО через стан здоров'я Луценка звільнятися не збирається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі