понеділок, 22 квітня 2013 22:25

На Заході мало розуміють із того, що відбувається в Україні – експерт

На Заході мало розуміють із того, що відбувається в Україні – експерт
Сергій Таран. Фото: www.newsmarket.com.ua

Директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран переконаний, що те, що Парламентська асамблея Ради Європи поставила під сумнів повноваження нового члена делегації України, який зайшов в ПАРЄ замість Сергія Власенка, свідчить про втрату Заходом орієнтиру того, що відбувається в Україні.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Це приватний випадок, тому не думаю, що це буде системним. Особливо це пов'язано із тим, що в Україні не існує чіткого, узгодженого плану, і зокрема в комітеті відбуваються суперечки", - наголосив він.

Водночас він наголосив, що така "реакція Заходу свідчить проте, що він мало що розуміє з того, що відбувається в Україні. Бо часто події виходять із будь-якого юридичного розуміння, яке існує в Європі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вся правоохоронна система залежить тільки від волі "межигірського пана" - нардеп

"Власенко навряд будуть ставити як приклад того, що стосунки із Заходом та Україною будуть погіршуватися, швидше буде те, що це стане приводом для того, аби говорити про повернення демократії в Україну", - резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні Парламентська асамблея Ради Європи поставила під сумнів повноваження нового члена делегації України, який зайшов в ПАРЄ замість Сергія Власенка.

"Щойно ПАРЄ поставила під сумнів повноваження нового члена делегації України, який зайшов в ПАРЄ замість Сергія Власенка, який був позбавлений мандата незаконним рішенням суду", - написав повідомив депутат Володимир Ар'єв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В СБУ створили хакерський відділ" - Турчинов про "зламану" скриньку Власенка

"Таким чином, депутати європейських країн висловили протест проти суддівського свавілля в Україні та підтримали Власенка", - додав він. За його словами, замість Власенка до ПАРЄ мав увійти депутат від опозиції Андрій  Шевченко.

Зараз ви читаєте новину «На Заході мало розуміють із того, що відбувається в Україні – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі