вівторок, 26 липня 2022 22:47

На терор потрібно відповідати - Зеленський подякував Великій Британії за нові санкції проти Росії

На терор потрібно відповідати - Зеленський подякував Великій Британії за нові санкції проти Росії
Президент України Володимир Зеленський подякував Великій Британії за нові санкції проти Росії. Фото: Офіс президента

Велика Британія розширила санкційний список проти Росії. Це відповідь на газовий терор європейців.

Додалися ще десятки людей і організацій. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

"Це правильна тенденція, і я вдячний Британії за незмінну твердість у санкційних питаннях. Це приклад, який варто наслідувати й усім іншим у західному світі", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія має програти" – претендентка на посаду прем'єра у Великій Британії

За його словами, повідомлення про чергове спровоковане зростання газових цін на європейській біржі вище двох тисяч доларів за тисячу кубів – це вже достатній привід, щоб розширити санкції проти Росії.

"Для всіх зрозуміло, що це свідомий ціновий терор Росії проти європейців. Використовуючи "Газпром", Москва робить усе, щоб ця зима стала для європейських країн найбільш жорсткою. На терор потрібно відповідати. Відповідати санкціями", - переконаний Зеленський.

Росія робить ставку на високі ціни за нафту й газ, щоб тиснути на економіку західних країн. Зокрема, хоче, щоб вони поступилися вимогам і дозволили зберегти тимчасово окуповані території України.

У червні Європейський Союз затвердив шостий санкційний пакет проти Росії та Білорусі. Заборонили імпорт російської нафти в ЄС. Польща запропонувала ЄС повністю відмовитися від російського газу.

24 червня стало відомо, що через дефіцит газу Німеччина може зупинити його експорт в сусідні країни. Також відомо, що європейські країни через скорочення поставок із РФ використовують запаси газу на зиму.

25 червня в НАК "Нафтогаз" заявили, що Європа поховала віру в російський Газпром як "надійного постачальника" енергоресурсів.

29 червня з'явилася інформація про те, що Велика Британія готова зупинити поставки газу в Європу.

Зараз ви читаєте новину «На терор потрібно відповідати - Зеленський подякував Великій Британії за нові санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі