вівторок, 22 лютого 2022 22:42

На сьогодні немає потреби у загальній мобілізації - Зеленський

На сьогодні немає потреби у загальній мобілізації - Зеленський
Зеленський записав чергове відеозвернення. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зараз немає потреби у повній мобілізації.

Про це він сказав у відеозверненні на тлі ескалації ситуації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив, що Росія визнала так звані ЛДНР по кордонах областей

Президент підписав указ про призов резервістів у особливий період. Йдеться про громадян, які зараховані до оперативного резерву.

Він також проанонсував свою завтрашню зустріч із ТОП-50 українського великого бізнесу.

"Всі вони мають залишитися в Україні. Їхні підприємства знаходяться на українській землі, яку захищають наші військові. Отже, і бізнес має захищати нашу економіку, фінанси, створювати робочі місця. Підіймати та зміцнювати Україну. Разом. Кожен на своєму фронті", - сказав президент.

Зеленський заявив, що для підтримки економіки в Україні запускається програма економічного патріотизму. Вона покликана стати додатковими стимулами для локалізації українського виробництва і підтримкою окремих галузей.

"Зменшення податкового навантаження на бізнес і обмеження перевірок. Це стимули для залучення коштів населення в бізнес і банківську систему. Зниження ПДВ (податку на додану вартість - ред.) на бензин і дизель. Це дозволить знизити ціни на заправки. Наша мета - здобуття економічної незалежності. Особливо в енергетиці", - підкреслив Зеленський.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із головами парламентських фракцій та груп на тлі визнання Росією "незалежності" так званих ЛДНР. Лідери фракцій домовилися про створення "оборонної коаліції" у парламенті та обговорили збільшення фінансування армії.

На зустрічі також були представники всіх силових та оборонних відомств. Зокрема "промовлялося" запровадження воєнного стану.

Оголошення в Україні надзвичайного стану не обговорювалося.

Зараз ви читаєте новину «На сьогодні немає потреби у загальній мобілізації - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі