неділя, 23 серпня 2020 01:26

На місці Лукашенкa я би провів нові вибори – Зеленський

На місці Лукашенкa  я би провів нові вибори – Зеленський
Зеленський вважає, що Лукашенко хоче бути впевнений у своїй перемозі, щоб провести нові вибори. Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якби він був на місці білоруського лідера, то "точно" провів би голосування через місяць – і запросив би в якості спостерігачів міжнародні групи.

Він зазначив, що Олександр Лукашенко хоче бути впевнений у своїй перемозі, щоб провести нові вибори. Таку думку Зеленський висловив в інтерв'ю Euronews, пише УНН.

"Уявімо, що я впевнений в собі, в народному голосуванні, що я впевнена людина. Як я можу всіх заспокоїти?" – сказав він. "Я б точно сказав: "Через місяць буде нове голосування". І я балотуюся на нових виборах. Хто хоче балотуватися – вперед!". "Я б запросив всіх, всіх міжнародних спостерігачів", – зауважив український лідер.


У Білорусі 9 серпня відбулися президентські вибори. Явка становила майже 84%. Центральна виборча комісія заявила, що вшосте поспіль переміг чинний президент 65-річний Олександр Лукашенко з результатом 80%. В опозиційної кандидатки 37-річної Світлани Тихановської — 9,9%. Екзит-поли їй прогнозували перемогу. На деяких дільницях за неї віддали голоси до 90% виборців. Проте не всі у країні були задоволені та повірили у честність виборів. Згодом у Білорусі почалися масштабні протести проти диктатури Лукашенко.

Зараз ви читаєте новину «На місці Лукашенкa я би провів нові вибори – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі