субота, 24 травня 2014 13:23

Спецтема: Президентські перегони-2014

"На більшій території Луганської області вибори не відбудуться" - Снєгірьов

"На більшій території Луганської області вибори не відбудуться" - Снєгірьов
revizor.ua

Вибори президента України у Луганській області, швидше за все, не відбудуться. Про це Gazeta.ua розповів голова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгірьов.

"Ситуація, яка зараз склалася, свідчить про те, що на більшій території Луганської області вибори не відбудуться, - каже Дмитро Васильович. - Ми можемо констатувати той факт, що з 12 окружних виборчих комісій дев'ять практично заблоковані. Шість з них захоплено. Ще три знаходиться під загрозою захоплення.

Мешканці Луганська не зможуть проголосувати. Більше того, в області бюлетені роздані тільки на 17% виборчих дільницях. Це свідчить про те, що вибори "злили".

Пасивність центральної влади призвела до того, що вибори у Луганській та Донецькій областях можуть не відбутися. Зараз Київ контролює лише україномовні райони Луганщини на півночі. А це лише третина області.

Складається враження, що проведена демаркаційна лінія — новий кордон України. Тобто, центральна влада встановила контроль над тими районами, яким притаманна національна ідея і питання державності не стоїть так гостро.

На кордоні Харківської з Луганською та Донецькою областями встановлені додаткові блок-пости. Мова йде не про наступальні дії чи активну фазу АТО, а про оборону. Фактично Луганську область віддали на поталу збройним загонам сепаратистів.

Активна фаза АТО в Луганській області триває у промислових районах — трикутнику Фірташа. Це Рубіжне, Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Там сконцентровані підприємств, які належать олігарху. Дивний момент. Більшість українських військ перебувають на півночі області, а наступ іде саме на ці промислові райони.

З боку Старобільська є пряма відкрита дорога на Луганськ. Там помірковані райони. Вже давно можна було звільнити місто. Але ми бачимо якісь договірні моменти. З боку міліції є зрада і співпраця із сепаратистами.

На 110-й окружній виборчій дільниці Лисичанська міліціонери допомагали сепаратистам виносити оргтехніку і вантажити її в автомобілі. Сама будівля ОВК розташована всього у 100 метрах від міського управління МВС" — каже Снєгірьов.

Нагадаємо, завтра, 25 травня, в Україні пройдуть вибори президента.

Зараз ви читаєте новину «"На більшій території Луганської області вибори не відбудуться" - Снєгірьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі