субота, 29 жовтня 2022 22:13

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми випереджаємо графік": у Зеленського сказали, як завершиться війна

"Ми випереджаємо графік": у Зеленського сказали, як завершиться війна
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що війна Росії проти України закінчиться так само швидко та раптово для багатьох, як і почалася. Фото: ОП

Війна Росії проти України закінчиться так само швидко та раптово для багатьох, як і почалася.

Проте найскладніша частина шляху ще попереду. Про це написав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Telegram.

Він нагадав про скептичні оцінки щодо надання західними партнерами військової допомоги ЗСУ, а також щодо євроінтеграційних перспектив.

Зокрема, Подоляк згадав про Javelin, HIMARS, статус кандидата в ЄС, SWIFT, нафтове ембарго, лендліз, сучасні зенітно-ракетні комплекси.

"Попереду на нас чекає довгий та складний шлях, але дорога завжди вибудовується для того, хто йде. Пройде небагато часу – і Україна нарешті отримає американські Abrams та німецькі Leopard. У нас на озброєнні з'являться БМП Marder, а в небі – винищувачі F-16", – впевнений радник голови ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не панікуйте" ‒ Подоляк потролив росіян після "бавовни" у Севастополі

Він запевнив, що українські HIMARS будуть знищувати російську логістику в глибокому тилу за допомогою ракет ATACMS, а наші міста будуть надійно захищати IRIS-T, NASAMS, Hawk та C-RAM.

"Сучасні ж антидронні системи назавжди закриють простір від іранських дронів-терористів, перетворивши їх із неприємності та загрози на рекламну розсилку в папці "Спам" на пошті", – написав Подоляк.

Він зазначив, що сьогодні може здатися, що звільнення територій України, військова поразка Росії, трибунал над російськими злочинцями, російські репарації чи повноцінний вступ України в НАТО – це далекі та недосяжні цілі.

"Але це не просто цілі – це план. І ми йдемо за ним, випереджаючи графік. Ця війна закінчиться так само швидко та раптово для багатьох, як і почалася, але найскладніша частина шляху ще попереду. Зима близько. Попереду на нас чекає довга та темна ніч. Але за нею точно зійде світанок", – написав Подоляк.

Українські військові продовжують утримувати оборону у Донецькій області.

Водночас наші захисники активно знищують окупантів на півдні та просуваються в Луганській області. Про це свідчать дані американського Інституту вивчення війни (ISW) на ранок 29 жовтня.

Збройні сили України продовжили атаки у східній частині Харківської області та на заході Луганської області – просуваються у напрямку Сватового та Кремінної. Ведуть бої на декількох ділянках.

Зараз ви читаєте новину «"Ми випереджаємо графік": у Зеленського сказали, як завершиться війна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі