вівторок, 25 червня 2024 19:16

"Ми не будемо за два роки повністю готовими до членства у ЄС. Навіть у 2026" - нардепка

"Ми не будемо за два роки повністю готовими до членства у ЄС. Навіть у 2026" - нардепка
Голова комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе. Фото: Голос України

Україна не встигне повністю підготуватися до членства в Європейському Союзі впродовж наступних двох років, аби українські політичні сили мали можливість в 2029-му балотуватися до Європарламенту.

Таку думку висловила голова комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, колишня віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України (2016–2019) Іванна Климпуш-Цинцадзе в ексклюзивному бліц-інтерв'ю Gazeta.ua.

"Ми не будемо за два роки повністю готовими до членства, навіть у 2026 році. Мені хотілось би, щоб ми не вийшли за рамки середнього показника за часом, який пройшли країни, яким вдалось успішно подолати цей шлях. Це приблизно сім років. І це означає, що ми навряд чи встигнемо вже мати можливість балотуватися в 2029 році до Європейського парламенту", - сказала народна депутатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні історичний день. Пішов старт членства України в ЄС - Зеленський

Як повідомлялось, у вівторок, 25 червня, Євросоюз офіційно розпочав переговори з Україною та Молдовою про вступ.

Зараз ви читаєте новину «"Ми не будемо за два роки повністю готовими до членства у ЄС. Навіть у 2026" - нардепка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі