субота, 13 травня 2023 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми воюватимемо до останнього, інакше уб'ють нас" – Залужний

"Ми воюватимемо до останнього, інакше уб'ють нас" – Залужний
Ворога треба знищити, щоб він не знищив нас, сказав генерал Валерій Залужний

Україна має знищити ворога у цій війні, інакше ворог знищить нас.

На початку повномасштабної агресії Російська Федерація планувала знищити українську державність. Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв'ю телеведучому Дмитру Комарову.

Коли бліцкриг провалився, а Україна почала опір, то окупанти стали їхати сюди, щоби вбивати українців, сказав Залужний.

"Суть цієї війни полягає в тому, що якщо зараз ми не знищимо ворога, то будемо знищені самі. Вони несуть божевільні втрати, але все одно йдуть вбивати українців. Ми воюватимемо до останнього, інакше уб'ють нас, виходу іншого немає, все просто", – заявив генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал з Москви, полковник з Уссурійська, прапорщик з Хабаровська: воєнних злочинців звели в одну базу

Росія детально планувала повномасштабну війну, сказав головнокомандувач.

"Навіть угруповання військ, які готували до наступу, кілька разів змінилися. Вони проводили навчання, співвідношення, бачили, що інші варіанти не підходять", – заявив про ворога генерал.

Залужний порівняв цю війну з першою і другою світовими. Лінія фронту – 3 тис. 750 км, сказав генерал.

"Це дуже багато. Як у другу світову війну. Кількість боєприпасів, які використовуються нами і противників повністю співпадає. По кількістю сил можливо ще станом на сьогодні ще трошки менше. Але по всім ознакам вже можна прирівняти", – заявив головнокомандувач.

Супротив України вразив весь світ, сказав генерал.

"Тепер будь-яка розмова з західними партнерами починається з того, що вони схиляються перед мужністю і героїзмом наших солдат, а завершується словами – Слава Україні. Героям слава", – розповів Залужний.

У 2019 році президент Володимир Зеленський призначив Валерія Залужного головнокомандувачем ЗСУ. Президент надав Залужному звання генерала.

Американський журнал TIME опублікував на обкладинці портрет головнокомандувача.

За 444 дні українські воїни знищили 198 260 окупантів, 7307 броньованих машин ворога, 3751 танків, 294 гелікоптерів і 308 літаків.

Зараз ви читаєте новину «"Ми воюватимемо до останнього, інакше уб'ють нас" – Залужний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі