субота, 22 жовтня 2022 23:59

Морально Україна вже виграла війну – глава Міноборони Латвії

Морально Україна вже виграла війну – глава Міноборони Латвії
Артіс Пабрікс вважає, що Україна вже виграла війну – морально. Фото: censor.net

Єдиним результатом війни в Україні, яку розв'язала Росія, на Заході бачать тільки українську перемогу. Україна вже виграла цю війну, морально, залишилося закріпити результат технічно.

Інша позиція, озвучувана деякими державами світу або Європи, є не більше і не менш як зрадою, сказав міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс в інтерв'ю телеканалу "Настоящее время".

"Морально Україна вже перемогла, психологічно вже перемогла. Зараз перемога - питання технічне і питання того, наскільки швидко інші держави світу зрозуміють, що єдиним результатом цієї війни може бути перемога України" - запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ФРН тиснуть на міністра фінансів, щоб збільшити допомогу Україні

Пабрікс підкреслив, що Латвія різко засуджує держави, які не надають Україні військову і технічну допомогу у війні проти РФ. Після війни саме позиція щодо допомоги Україні багато в чому визначатиме характер співпраці між європейськими країнами.

Терористичні атаки РФ на українську інфраструктуру не змінять позиції союзників щодо допомоги Україні, тільки посилять її. А якщо РФ надумає завдати ядерного удару по Україні, Захід відповість по Росії, додав міністр.

Влада України та дипломати не можуть вимагати від Сполучених Штатів Америки більше зброї. Але зате це можуть робити прості українці, вважає експерт.

До цього конгресмен-демократ від штату Каліфорнія Джим Коста не виключив передачу Україні винищувачів F-16 для боротьби з дронами.

Зараз ви читаєте новину «Морально Україна вже виграла війну – глава Міноборони Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі