пʼятниця, 04 січня 2019 13:55

Міжнародні експерти ветували перших кандидатів до Антикорупційного суду

Міжнародні експерти ветували перших кандидатів до Антикорупційного суду
Перших 8 кандидатів в Антикорупційний суд ветували.

Міжнародні експерти ветували перших кандидатів до Антикорупційного суду.

На першому засіданні Громадська рада міжнародних експертів ініціювала розгляд 8 кандидатур на спеціальному спільному засіданні з Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Таке рішення прийняли 4 січня.

Під сумнівом опинилися кандидати Оксана Голуб, Анатолій Квятковський, Анатолій Загородній, Ігор Штульман, Юрій Кулініч, Дмитро Тішко, Тарас Заєць та Євген Мартинов, повідомили у Центрі протидії корупції.

На думку міжнародних експертів, є обґрунтовані сумніви щодо відповідності цих кандидатів критеріям відбору суддів до майбутнього Вищого антикорупційного суду.

Тепер рада має звернутися до комісії, щоб спільно провести засідання, на яке запросять згаданих кандидатів. Під час засідання проведуть голосування щодо того, чи відповідають кандидати критеріям доброчесності та професійності.

Якщо 9 членів комісії та 3 із 6 членів ради не підтвердять відповідність кандидата, такий він чи вона не зможе претендувати на посаду судді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко озвучив дедлайн для старту Антикорупційного суду

14 червня набув чинності закон про Вищий антикорупційний суд. Він розглядатиме кримінальні справи про корупційні правопорушення. Національне антикорупційне бюро проводитиме розслідування. Справи до суду передаватиме Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суддею ВАС може бути громадянин із суддівським стажем не менше 5 років, науковець у сфері права чи адвокат із 7-річним досвідом роботи.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародні експерти ветували перших кандидатів до Антикорупційного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі