четвер, 10 липня 2014 16:27

Мінюст просить Раду Європи визнати Савченко заручницею

Мінюст просить Раду Європи визнати Савченко заручницею
Фото: www.radiosvoboda.org

Міністерство юстиції України звернеться до Ради Європи з проханням визнати, що українська льотчиця Надія Савченко знаходиться на території Росії як заручниця і її утримують в нелюдських умовах, на підставі чого РФ повинна буде повернути її, заявив міністр юстиції Павло Петренко.

"Ми зараз включилися в цей процес з МЗС, МЗС зараз працює на дипломатичному рівні, а ми, зі свого боку, почали готувати відповідну заяву до Ради Європи, щоб відповідно єврокомісару (з прав людини - ред.) ... Щоб визнали, що вона - заручниця, і щодо неї застосовуються нелюдські умови ... і далі вимога до Росії - видати цю людину", - заявив Петренко.

Міністр уточнив, що за наявною інформацією, Савченко не дають можливості спілкуватися з родичами і це можна розцінювати як нелюдські умови.

Відповідаючи на уточнююче запитання, які будуть дії після того, як полонена льотчиця буде визнана заручницею Радою Європи, Петренко сказав: "Далі буде вимога, в тому числі і з боку міжнародної спільноти до Росії - видати її".

"Ми зараз проводимо оперативні консультації з МЗС, щоб використати максимальний арсенал (юридичних інструментів - ред.) і повернути її на територію України", - підкреслив міністр.

Під час прес-конференції Петренко зазначив, що і українська льотчиця, і затриманий в Криму за підозрою в підготовці терактів український кінорежисер Олег Сенцов, фактично є в'язнями совісті і заручниками.

Зараз ви читаєте новину «Мінюст просить Раду Європи визнати Савченко заручницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі