середа, 30 серпня 2023 08:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони РФ намагається приховати жорстоке поводження з військовими

Міноборони РФ намагається приховати жорстоке поводження з військовими
Росіяни звинувачують Міноборони РФ у спробі приховати жорстоке поводження зі своїми військовими на Херсонщині. Фото: eastnews.ua

Пропагандисти в Росії вже п'ятий день поспіль звинувачують Міністерство оборони Російської Федерації у спробі приховати жорстоке поводження з бригадою Південного військового округу РФ на окупованій частині Херсонщини.

Російське військове командування почало карати військовослужбовців 205-ї окремої мотострілецької бригади за те, що вони висловлювалися про проблеми на фронті, повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) з посиланням на російських мілблогерів.

"Пропагандисти звинувачують Міноборони Росії у нібито постановці відеовідповіді, де п'ять чоловіків, які стверджують, що служать у 205-й окремій мотострілецькій бригаді, закликали мілблогерів утриматися від обговорення нібито відсутності артилерійської підтримки військових біля річки Дніпро", – ідеться в свіжому звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали свіжі карти боїв

Мілблогери також стверджували, що проблеми із артилерійською підтримкою почалися після призначення командувачем 205-ї окремої механізованої бригади колишнього командира 100-ї окремої механізованої стрілецької бригади так званої ДНР за псевдонімом "Скіф". Раніше той знищив 100-у окрему механізовану стрілецьку бригаду заради отримання держнагород.

"Міністерство оборони Росії, зокрема, ще не замовчувало ці скарги. Це може свідчити про те, що російське військове командування не впевнене, чи зможе ефективно це зробити", – додали американські експерти.

Російській Федерації вистачить грошей на фінансування ще приблизно одного року війни. Після цього російському диктатору Володимиру Путіну доведеться зробити вибір між рівнем добробуту росіян та бойовими діями.

p>Росія змушена кидати свої "елітні" військові підрозділи, зокрема частини повітряно-десантних військ, для захисту позицій від контрнаступу Збройних сил України. Ймовірність успішного відновлення широкомасштабних наступальних операцій російськими військами вкрай мала, враховуючи явний дефіцит піхоти.
Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ намагається приховати жорстоке поводження з військовими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі