середа, 30 серпня 2023 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали свіжі карти боїв
7

Збройні сили України утримують позиції та наступають в районі Роботиного на Запоріжжі. Просунулися приблизно на 5 км на південний схід від населеного пункту.

Сили оборони активізували зусилля щодо деокупації територій та мають успіхи, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). По всій лінії фронту точаться важкі бої. Зіткнення на Донбасі тривають.

Російські війська провели невдалі наступальні операції на Куп'янському та Лиманському напрямках, зокрема поблизу Новоєгорівки та Білогорівки. Армія РФ наступала поблизу Синьківки, Петропавлівки, Степової Новоселівки, Кислівки та Котлярівки. Росіяни повідомили, що українські війська вели наступальні дії вздовж лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна.

Бої у Донецькій області не стихають. 29 серпня ЗСУ вели наступальні дії під Бахмутом і просувалися вперед на південь від Андріївки, що в 10 км на південний захід від міста-фортеці.

Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Фото: understandingwar.org
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні

Українські війська просуваються на невизначених ділянках на Бахмутському напрямку. Російські джерела стверджували, що українські сили продовжують атакувати поблизу Кліщіївки.

Російські війська тим часом провели безуспішні наступальні дії поблизу Богданівки у 8 км на північний захід від Бахмута, а також Озарянівки в 14 км на південний захід від міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони мають успіхи на двох напрямках фронту

Російська армія 29 серпня вела наступальні операції на лінії Авдіївка – Донецьк. Окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки та Мар'їнки. Тривають позиційні бої на адміністративному кордоні Донецької і Запорізької областей. Зокрема на південь від Великої Новосілки.

Російські війська посилили авіаудари по Старомайорському, намагаючись зменшити наступальний потенціал України.

29 серпня ЗСУ продовжили просування на схід від Роботиного, що в 10 км на південь від Оріхова, на захід Запорізької області, продовжуючи утримувати позиції.

Українські сили досягли успіхів у напрямку Новоданилівки та Вербового в 16 км на південний схід від Оріхова. Геолокаційні кадри від учора свідчать, що ЗСУ просунулися приблизно на 5 км на південний схід від Роботиного.

Українські війська продовжують утримувати позиції та вживають стабілізаційних заходів у Роботиному. Водночас російські джерела стверджують, що на південній околиці Роботиного все ще тривають запеклі бої.

29 серпня ЗСУ продовжили невеликі рейди через річку Дніпро в Херсонській області. На геолокаційних кадрах від 29 серпня видно, як українські військовослужбовці піднімають український прапор біля Антонівського мосту на східному (лівому) березі Дніпра.

Українські війська звільнили Роботине Пологівського району Запорізької області. ЗСУ просуваються далі, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Попри шалений опір ворога, українські війська просуваються у бік Новопрокопівки та Очеретуватого.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі