пʼятниця, 04 липня 2014 13:19

Міноборони направило в зону АТО чергову партію вітчизняних бронежилетів
3

У ніч на 4 липня в одній з військових частин тилу Збройних Сил України відбулося завантаження та відправлення в зону АТО чергової партії бронежилетів "Корсар" 4 рівня захисту, які виготовляються вітчизняним підприємством "ТЕМП-3000", і які закуповує Міністерство оборони України для військовослужбовців ЗС України.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Частина отримала засоби індивідуального захисту з метою подальшої доставки в район проведення АТО. Це відбувається щодня. Як тільки ми отримуємо майно, ми завантажуємо його, і машина одразу вирушає до місця призначення", — повідомив командир частини полковник Дмитро Штенберг.

За словами офіцера, ці бронежилети "Корсар" — вітчизняного виробництва і витримують постріл зі стрілецької зброї. Він вважає, що це достойний засіб індивідуального захисту, тому що дозволяє витримувати в тому числі постріл з гвинтівки СВД.

"Особисто бачив, що витримує під час тестового відстрілу бронежилетів. І ми намагаємось якнайшвидше забезпечити ними наших товаришів, щоб вони могли боронити державу", - розповів полковник Дмитро Штенберг.

Командир частини також повідомив, що постачання бронежилетів триває щодня впродовж більше ніж 1,5 місяця.

За словами офіцера в зону АТО вже відправили 8,5 тисяч бронежилетів, враховуючи ті, що були у нас на залишках, і які пішли першими. З них 7.400 це нові бронежилети "Корсар".

"Зараз ми отримали гуманітарну допомогу від закордонних колег, і триває завантаження американських бронежилетів, котрі вже сьогодні будуть відправлені в район проведення АТО", - підкреслив офіцер.

За його словами, це перша частина допомоги від США, яка була надана в кількості понад 700 бронежилетів такого ж класу захисту як і у вітчизняних.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони направило в зону АТО чергову партію вітчизняних бронежилетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі