середа, 22 червня 2016 16:03

Міністр не вважає зрадниками кримчан із російськими паспортами

Міністр не вважає зрадниками кримчан із російськими паспортами
Фото: rbc.ua

Жителі Криму отримали російські паспорти, щоб вижити на окупованому півострові.

Таку думку висловив міністр у справах тимчасово окупованих територій і переміщених осіб Вадим Черниш в інтерв'ю газеті "Голос України".

"Ми усвідомлюємо, що багато хто в Криму, щоб вижити, змушені отримувати російський паспорт. Тут дехто закликає визнати їх зрадниками. Категорично не згоден з такою позицією. Щоб вижити, щоб отримувати пенсію, яку ми не можемо платити, бо на тій території немає органів влади України, людина йде за російським паспортом.

Звичайно, треба виходити з того, що є фактичні обставини, з якими ми не згодні і з якими будемо боротися. Але життя людей, які хочуть залишатися з Україною, не можна наражати на небезпеку. Зробити так, щоб усі 300 тисяч кримських татар виїхали? То цього і домагається окупант. А для того, щоб жити, цим людям потрібно водити дітей до російських шкіл, користуватися російськими лікарнями", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ назвали умови, за яких повернуть з Криму українських в'язнів

Раніше Вадим Черниш назвав пріоритети роботи Міністерства. Серед них - політика щодо непідконтрольних територій та відновлення миру.

Зараз ви читаєте новину «Міністр не вважає зрадниками кримчан із російськими паспортами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі