пʼятниця, 11 листопада 2011 17:36

"Ми живемо в сучасному світі, а кадри у владі — старі"

Автор: Фото: Євген Колесник
 

Із тіньовою економікою не ефективно боротися силовими методами. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив економіст Олександр Розенфельд.

"Це не має сенсу, бо це - боротьба із власним населенням. Економіку треба поступово детінізувати, виділивши речі, які не заборонені законодавством. Ну, хочуть люди принести лікарю 100 доларів. Так зробіть платні консультації в професорів, і ми не будемо давати районним лікарям. Уведіть конкуренцію", - наголосив він.

"Ні, - каже нам влада, - ми краще зробимо ще один контролюючий бюрократичний орган до сотні вже існуючих, і він із чимось там боротиметься", - додав Розенфельд.

"Це все від того, що ми живемо в сучасному світі, а кадри у владі — старі. Радянські люди, які думають: що більше контролерів, тим краще. Надзвичайно дорогий уряд, величезний державний сектор, який є джерелом корупції й дуже хабароємкий", - пояснив він.

За словами Розенфельда, ми дійшли до парадоксів навіть у хабарництві.

"Теоретично підношення має зв'язок зі зловживанням та порушенням закону. Наприклад, вашого сина забирають в армію, а ви воєнкому дали 500 доларів, щоб відмазати. Тут ніби все зрозуміло — порушення закону. А приходжу я в ЖЕК, хочу взяти "форму № 3", а без подарунка ніхто нічого не зробить. Але ж це не пов'язано із порушенням закону, її й так мені мають дати", - зауважив економіст.

Що може витягнути Україну з кризи Олександр Розенфельд розповідає у новому номері журналу "Країна" № 43 (96) за 11 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Ми живемо в сучасному світі, а кадри у владі — старі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі