пʼятниця, 11 листопада 2011 12:07

Україна поволі відстає від розвинутого світу — економіст

Автор: Фото: Євген Колесник
 

Україна поволі відстає від розвинутого світу. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив економіст Олександр Розенфельд.

"Бо стоїмо на місці, а світова економіка рухається вперед", - пояснив він.

За словами Розенфельда, в той же час, українська економічна система зберігає майже всі ознаки великої держави.

"У світі шість-сім країн можуть самі робити літаки й ракетоносії, десь двадцять - автомобілі й пароплави – і ми серед них. Але ми не є великою і не можемо нею бути - з огляду на наш демографічний та ресурсний потенціал і геополітичну ситуацію. Зберегти це можна лише в інтеграції з кимось", - підкреслив він.

Економіст зауважив, що Україні треба змінювати всю економіку, щоб вона стала частиною чогось.

"Це колосальна робота, не на один рік. Ми хочемо в ЄС. Добре, так давайте нашу економіку наближати до європейської - перевчати персонал, змінювати напрями підприємств. Має бути точка прицілу", - наголосив Розенфельд.

"Ну от сказав Президент: ми маємо увійти до 20 найрозвиненіших держав світу. Чудово. Якщо в України взагалі є національна ідея, то об'єднати зусилля щоб потрапити до золотого мільярду. Янукович це просто по іншому сформулював. Але що для цього треба? Прописати траєкторію руху до мети. Тоді ми знатимемо, що кожен елемент нашої політики, який лягає на цю траєкторію — корисний, який не лягає — шкідливий", - зауважив він.

Які глибинні причини нинішньої економічної кризи Олександр Розенфельд розповідає у новому номері журналу "Країна" № 43 (96) за 11 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Україна поволі відстає від розвинутого світу — економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі