вівторок, 28 травня 2019 19:29

"Ми перелякані" - Кравчук висловився за діалог із Росією

"Ми перелякані" - Кравчук висловився за діалог із Росією
Кравчук порадив Зеленському опиратися на Будапештський меморандум

Після налагодження діалогу з Росією за участі західних партнерів Україні доведеться налагодити двосторонні відносини з Росією.

На цьому наголосив перший президент України Леонід Кравчук в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Мінський формат треба оновити. Додати туди гравців, які мають велику міжнародну силу, беручи до уваги Велику сімку чи й більше. Щоб мінський формат ухвалював рішення. Він зараз цього не робить...

Після оновлення мінського формату перший крок - це діалог із Росією. Не треба боятися цього. Коли ми вступаємо в діалог, це не означає, що ми щось здаємо. Це пропозиції, обговорення. А коли люди говорять - гармати мовчать. Ми перелякані ще й тому, що частина українського політикуму кричать "Геть від Москви". А як, якщо у нас із ними 2250 кілометрів кордону? Куди йти? Мусимо жити у такій ситуації і налагоджувати з ними відносини. Нам не треба братства, дружби, порожніх слів, нам треба нормальні міжнародні відносини, які базуються на міжнародному праві", - сказав Кравчук.

Він порадив президенту Володимиру Зеленському поставити перед світом питання створення фонду з відновлення Донбасу, опираючись на Будапештський меморандум.

"Треба сказати всім: вони повинні, відповідно до документа, допомагати Україні", - наголосив Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відповів щодо переговорів із Росією

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

У лютому 2015-го лідери Німеччини, Франції, України та Росії ("Нормандський формат") підписали Мінські угоди. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу російських військових формувань. Москва свої зобов'язання не виконує.

Зараз ви читаєте новину «"Ми перелякані" - Кравчук висловився за діалог із Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі