вівторок, 31 січня 2023 23:07

"Ми очікуємо новин для України" ‒ Зеленський про саміт ЄС

"Ми очікуємо новин для України" ‒ Зеленський про саміт ЄС
Президент України Володимир Зеленський очікує нових рішень від ЄС. Фото: ОП

Україна цього тижня очікує рішень від Євросоюзу.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в черговому зверненні, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ України у ЄС ‒ Шмигаль назвав терміни

"Ми очікуємо новин для України. Очікуємо рішень наших партнерів у Євросоюзі, які будуть відповідати досягнутому рівню взаємодії між нашими інституціями та ЄС і нашому прогресу. Прогресу, який очевидно є – навіть попри повномасштабну війну", ‒ сказав він.

Президент повідомив, що українська сторона готується до переговорів з ЄС. А також готує нові реформи.

"Сьогодні провів тривалу нараду з міжнародним блоком уряду та Офісу. Готуємо українські позиції для переговорів із представниками ЄС. І дуже важливо – готуємо нові реформи в Україні. Реформи, які в багатьох аспектах змінять соціально-правову та політичну реальності – зроблять їх людянішими прозорішим та ефективнішими", -‒ наголосив він.

Деталі пообіцяв повідомити за результатом зустрічей.

Україна може стати повноцінним членом Європейського Союзу впродовж наступних двох років. Тема вступу буде однією з основних на саміті ЄС – Україна, який відбудеться 3 лютого в Києві. Про це в коментарі Politico розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"У нас вельми амбітний план щодо приєднання до Європейського Союзу протягом найближчих двох років. І тому ми сподіваємося, що цьогоріч, 2023-го, у нас вже можуть відбутися попередні переговори, сказав Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «"Ми очікуємо новин для України" ‒ Зеленський про саміт ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі