понеділок, 30 січня 2023 09:37

Вступ України у ЄС ‒ Шмигаль назвав терміни

Вступ України у ЄС ‒ Шмигаль назвав терміни
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що Україна вступить в ЄС протягом двох років. Фото: pravda.com.ua

Україна може стати повноцінним членом Європейського Союзу впродовж наступних двох років.

Тема вступу буде однією з основних на саміті ЄС – Україна, який відбудеться 3 лютого в Києві. Про це в коментарі Politico розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"У нас вельми амбітний план щодо приєднання до Європейського союзу протягом найближчих двох років. І тому ми сподіваємося, що цьогоріч, 2023-го, у нас вже можуть відбутися попередні переговори", ‒ сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка ситуація в енергосистемі України після чергової атаки РФ: Шмигаль відповів

За його словами, Україна очікує "суттєвого кроку вперед" на майбутньому саміті. Ідеться про безвізовий режим для промислових товарів, зупинення дії мита на український експорт ще на рік. А також про "активний прогрес" у приєднанні до схеми платежів SEPA (Єдина зона платежів у євро) та включення України до зони мобільного роумінгу ЄС.

Видання наголошує, що Польща й країни Балтії рішуче підтримують прагнення України до членства. Натомість деякі інші країни наполягають на тому, що хоч майбутнє України в ЄС, але країни-претенденти мають відповідати певним критеріям.

"Очікування в Києві доволі високі, але необхідно виконати всі умови, які поставила комісія. Це процес, що ґрунтується на заслугах"‒ сказав один з високопосадовців ЄС.

Український уряд розраховує, що наступна Конференція відновлення України в Лондоні дозволить мобілізувати міжнародну підтримку для швидкого відновлення нашої держави. На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Програма відновлення України стане найбільшим проєктом відбудови з часів Другої світової війни. Україна дякує партнерам за допомогу, яку вони надають зараз. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Зараз ви читаєте новину «Вступ України у ЄС ‒ Шмигаль назвав терміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі