середа, 18 січня 2023 14:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Прем'єр у Давосі сказав про найбільшу відбудову з часів Другої світової війни

Прем'єр у Давосі сказав про найбільшу відбудову з часів Другої світової війни
Україна із міжнародними партнерами, аналітичними центрами і бізнесом розробила перший проєкт плану відновлення, сказав прем'єр Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua

Програма відновлення України стане найбільшим проєктом відбудови з часів Другої світової війни.

Україна дякує партнерам за допомогу, яку вони надають зараз. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

"Ми вже розуміємо, що програма відновлення України стане найбільшим проєктом відбудови з часів Другої світової війни", – сказав прем'єр.

Україна із міжнародними партнерами, аналітичними центрами і бізнесом розробила перший проєкт плану відновлення, розповів.

"Вже розпочали відновлювати інфраструктуру і житловий фонд на деокупованих територіях. Там, де зараз відносно безпечно", – заявив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз виділив Україні перший транш у €3 млрд

Під час реалізації проєктів відновлення України приватні компанії отримають можливості на сотні мільярдів доларів, сказав прем'єр.

"Наша країна пропонує широке інвестиційне меню в різних галузях. Оборонна промисловість, аграрний сектор, ІТ, відновлювальна енергетика, видобуток і зберігання газу, ніаршоринг, видобуток та переробка титану та інших корисних копалин, розвиток логістики, будівництво. Це лише невелика кількість галузей, які стануть основою для економіки майбутнього в Україні", – заявив Шмигаль.

53-й Всесвітній економічний форум проходить у Давосі з 16 по 20 січня. Участь у цьогорічному форумі братиме рекордна кількість глав держав та урядів – 52. Загалом очікується понад 2700 представників із 130 країн.

Вчора у Давосі виступила дружина президента Олена Зеленська. Сказала, що передасть листи з пропозиціями Зеленського щодо припинення війни Китаю, Швейцарії і президентці Європейської комісії.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр у Давосі сказав про найбільшу відбудову з часів Другої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі