вівторок, 30 квітня 2024 04:38

Спецтема: Війна Росії проти України

На Лиманському напрямку окупанти намагаються протиснутися до села Терни

Російські війська продовжують наступальний тиск на Лиманському напрямку.

Окупанти використовують піхотні штурми, аби просунутись до села Терни. Про це в ефірі проєкту "Суспільне. Студія" розповів начальник служби зв'язків з громадськістю, офіцер 21-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Сергій Дібров.

Він зазначив, що російські солдати йдуть в атаки під загрозою розстрілу за те, що тікають з поля бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали свіжі карти боїв

"Ми перебуваємо в районі міста Лиман. Вони використовують взагалі будь-які можливості, щоб перетнути нейтральну смугу, тобто дістатися ближче до українських позицій, щоб почати піхотний штурм. Іноді, десь о 3 ранку виходить група російських військових і дуже швидко перетинає нейтральну смугу", – каже Дібров.

За його словами, на Лиманському напрямку армія РФ, намагаючись просуватися вперед, здійснює піхотні штурми з використанням бронетехніки, а також застосовує артилерію всіх калібрів та авіацію.

Автор: DeepStateUA
 

"Останні два тижні таке враження, що російські військові отримали команду за будь-яку ціну, можливо, до якоїсь дати, до 9 травня, наприклад, досягти успіхів. І тому в останні дні ми відчуваємо постійний щоденний тиск з боку армії РФ", – зазначив військовий.

За минулу добу на Лиманському напрямку Сили оборони відбили дев'ять атак противника, здійснених ним за підтримки авіації.

Станом на 30 квітня росіяни просунулись західніше Очеретиного, в Кераміку, Новомихайлівці, Кислівці.

Зараз ви читаєте новину «На Лиманському напрямку окупанти намагаються протиснутися до села Терни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі