вівторок, 19 березня 2013 11:41

"Ми не можемо дійти згоди навіть на таких дрібних речах, як мова" - Герман

"Ми не можемо дійти згоди навіть на таких дрібних речах, як мова" - Герман
Ганна Герман: "Кожна людина має право розмовляти тієї мовою, яку вважає рідною". Фото: tsn.ua

"Свобода" - інструмент у руках ворогів України, бо через неї можуть розпустити парламент та знищити парламентаризм в Україні.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді сказала нардеп від Партії регіонів Ганна Герман.

"Якщо ми говоримо про права людини, то право говорити зі своїми виборцями їхньою мовою має не лише "Свобода", а всі депутати. Єфремов повернувся з Луганська. Там його запитали виборці: "Чому вам забороняють говорити російською мовою у парламенті?". До того Єфремов у парламенті завжди говорив українською, але коли "свободівці" почали забороняти, то виборці почали його про це запитувати. І Єфремов, виконуючи наказ своїх виборців, вийшов сьогодні і розмовляв російською. Тією мовою, яку розуміють ті люди, які за нього голосували. І він абсолютно мав рацію. Кожна людина має право розмовляти тієї мовою, яку вважає рідною", - сказала Герман.

"Регіоналка" наголосила, що примушування розмовляти тією чи іншою мовою – "порушення фундаментальних прав людини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати в Раді побилися через російську мову Єфремова. Трибуна заблокована

"Сьогодні ми мали голосувати за проект постанови про парламентські слухання про права людини в Україні. Як же говорити про права людини в Україні, якщо ми на таких дрібних речах, як мова не можемо погодитися?", - сказала вона.

Герман висловила здогад, що "це був навмисний сценарій".

"Свобода", усвідомлюючи це чи ні, стала інструментом нищення парламентаризму як такого. Люди дивляться на все це з сумнівом. Якщо парламент не буде працювати, то доля такого парламенту – розпуск. А тоді українці скажуть: "Давайте всім суспільством обговоримо, чи потрібен нам парламент, якщо він тільки витягає колосальні кошти. Депутати займаються власними проблемами - навіщо нам це?", - підкреслила політик.

Герман не знає, чи розуміє "Свобода", що вона робить, але "вона стала добрим інструментом у руках ворогів України".

Зараз ви читаєте новину «"Ми не можемо дійти згоди навіть на таких дрібних речах, як мова" - Герман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі