середа, 20 березня 2024 12:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Медведєв пообіцяв військам Франції труни, а Макрону - гільйотину

Медведєв пообіцяв військам Франції труни, а Макрону - гільйотину
Колишній лідер РФ укотре осоромився скандальною заявою. Фото: eastnews.ua

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв зробив агресивну заяву на тлі слів лідера Франції Емануеля Макрона про можливість застосування військ НАТО в Україні.

Експрезидент Росії запропонував відправити війська Франції на фронт, пообіцявши Макрону поразку на полі бою на території України та обізвавши місцеве політичне керівництво "півнями".

"Взагалі-то для користі справи було б непогано, щоб невгамовні французи відправили пару полків у Бандерляндію. Таку кількість військовослужбовців приховати вельми проблематично, а отже, питання їхнього планомірного знищення буде не найскладнішим, але надважливим завданням. Але яка була б користь" - написав він у Telegram.

Медведєв цинічно заявив, що неможливо приховати масову загибель професійних військовослужбовців у чужій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба пояснив заяву Макрона про відправку військових в Україну

Він чомусь вирішив, що окупанти зможуть знищити полки французької армії та завчасно назвав французьких військових нещасними людьми у складі інтервенційного контингенту.

"За такої кількості трун, які будуть доставлені до Франції з чужої далекої країни, приховати масову загибель професійних військовослужбовців неможливо. Їхнє знищення буде пріоритетним і славним завданням наших Збройних сил. Труни французів стануть гільйотиною для політичного керівництва країни. Смерть військових Франції стане уроком для невгамовних придурків у Європі", - пустився фантазувати й погрожувати одіозний політик.

Свій монолог Медведєв завершив словами Пушкіна про труни ворогів на полях Росії.

Президент Франції Емануель Макрон припускав відправку військ в Україну найближчого року. Зокрема, у ніч на 21 лютого, під час застілля у вузькому колі, Макрон озвучив свою готовність відправити війська в Одесу. 26 лютого він уперше публічно допустив можливість відправки західних військ в Україну.

Таку ініціативу підтримали низка країн НАТО. Зокрема, президент Литви Гітанас Науседа наголосив, що західні країни мали б одноголосно погодитися щодо відправлення до України своїх військ.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв пообіцяв військам Франції труни, а Макрону - гільйотину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі