пʼятниця, 30 серпня 2024 09:35

Макрон прокоментував арешт Дурова у Франції

Макрон прокоментував арешт Дурова у Франції
Президент Еммануель Макрон заявив, що нічого не знав про візит Павла Дурова до Франції. Фото: eastnews.ua

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не знав про візит Павла Дурова до Парижу.

Він наголосив, що не збирався зустрічатися із засновником Telegram, пише Reuters. Раніше газета Le Canard enchaîné повідомляла, що Дуров сказав поліцейським, які заарештували його при виході з літака, що його чекають на вечерю з Макроном.

"Я абсолютно не знав про приїзд пана Дурова до Франції, і це цілком нормально, тому що я не знаю про приїзди та від'їзди громадян з усього світу. Незалежно від того, мають вони французьке громадянство чи ні", - сказав французький президент на пресконференції у четвер під час дводенного візиту до Сербії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон пропонував Дурову громадянство в обмін на послугу - ЗМІ

Макрон підтримав рішення Франції у 2021 році надати Дурову французьке громадянство за рідкісною процедурою для високопоставлених осіб.

"Це частина стратегії, яка дозволяє жінкам і чоловікам, будь то митці, спортсмени чи підприємці, коли вони докладають зусиль для вивчення французької мови і розвивають багатство та інновації, отримувати французьке громадянство", - додав президент.

25 серпня стало відомо, що Дурова затримали в аеропорту Парижа, коли він вийшов з приватного літака в аеропорту Ле-Бурже.

Міністерство юстиції Франції видало ордер на арешт Дурова в рамках розслідування злочинів, включаючи шахрайство, незаконний обіг наркотиків, кібербулінг, організовану злочинність та пропаганду тероризму.

Французький телеканал TF1 повідомив, що Дуров у Франції був включений до списку розшукуваних осіб. Він отримав французьке громадянство у 2021 році.

Тим часом Telegram почав набирати популярність і піднявся на друге місце в рейтингу соціальних мереж в американському App Store.

28 серпня засновника Telegram Павла Дурова відпустили з-під варти у поліції. Це зробили для проведення допиту. Тепер його допитають у суді й можуть висунути обвинувачення.

Зараз ви читаєте новину «Макрон прокоментував арешт Дурова у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі