субота, 25 березня 2023 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон та голова Єврокомісії зібралися до Китаю говорити про Україну

Макрон та голова Єврокомісії зібралися до Китаю говорити про Україну
Після саміту лідерів ЄС у Брюсселі президент Франції заявив, що попросив президентку Єврокомісії поїхати до КНР. Фото: eastnews.ua

Президент Франції Еммануель Макрон та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на початку квітня відвідають Китай.

У Пекіні політики проведуть переговори стосовно війни Російської Федерації проти України, повідомив речник Єврокомісії, передає DW.

"Макрон уже підтвердив цей візит, а також те, що фон дер Ляєн супроводжуватиме його. Вони планують зустрітися з главою КНР Сі Цзіньпіном. Президент Франції наголосив, що це саме він попросив голову Єврокомісії супроводжувати його в поїздці, аби представити там єдиний голос", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай не передавав озброєння Росії – Байден

Макрон також закликав Пекін вплинути на Москву, аби припинити війну в Україні.

До спільної поїздки Макрона та фон дер Ляєн Китай 31 березня відвідає прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

КНР уперто продовжує називати війну в Україні "кризою", "ситуацією" або "конфліктом".

За перші два місяці 2023 року Російська Федерація майже на чверть збільшила продажі сирої нафти в Китай. У січні-лютому РФ стала найбільшим постачальником нафти в КНР, обігнавши Саудівську Аравію.

Одними з головних бенефіціарів дисконту на російську нафту, яка через санкції ЄС продається з великими знижками, стали недержавні китайські нафтопереробники. Більшість із них розташовані у східній провінції Шаньдун. Вони на початку року купували російську сировину зі знижкою приблизно $8 за барель порівняно з еталонною маркою Brent.

Зараз ви читаєте новину «Макрон та голова Єврокомісії зібралися до Китаю говорити про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі