субота, 06 серпня 2011 11:12

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Маккейн: "Арешт Тимошенко - порушення базових прав людини"

Маккейн: "Арешт Тимошенко - порушення базових прав людини"

Американський сенатор Джон Маккейн (Республіканська партія) заявляє, що арешт екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко є порушенням базових прав людини, повідомляється на особистому сайті лідера ВО "Батьківщина" в суботу.

"Я глибоко стурбований сьогоднішнім арештом колишнього прем'єр -міністра України Юлії Тимошенко. Ці дії є очевидним порушенням базових прав, які повинні захищатися для кожного громадянина в демократичній країні", - йдеться в заяві Маккейна.

Як наголошується на сайті, на думку сенатора, наслідки арешту Тимошенко виходять далеко за рамки долі однієї людини.

"Насправді, на кону виявилося майбутнє свободи та демократії в Україні. На жаль, сьогоднішні дії української влади ставлять під питання її прихильність основам демократії і, як такі, значно ускладнять шлях України в майбутнє в євроатлантичному співтоваристві", - підкреслив він.

"Я закликаю українську владу негайно звільнити екс-прем'єр-міністра Тимошенко і гарантувати права всіх громадян України, незалежно від їх політичних переконань", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що 5 серпня Печерський суд заарештував екс-прем'єра Тимошенко. ЄС та представники низки міжнародних організацій висловили стурбованість стосовно верховенства права в Україні, а в Європарламенті заговорили про можливі санкції стосовно України.

Зараз ви читаєте новину «Маккейн: "Арешт Тимошенко - порушення базових прав людини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

95

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі