вівторок, 28 січня 2014 12:35

Краще, щоб прем'єром стала людина, яка не викликає ідіосинкразії в Центрі і на Заході - політолог

Краще, щоб прем'єром стала людина, яка не викликає ідіосинкразії в Центрі і на Заході - політолог
Микола Азаров. Фото: fakty.ictv.ua

Новий Кабінет Міністрів буде Кабміном максимальної мобілізації.

Про це Gazeta.ua, коментуючи відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова, сказав політолог Володимир Цибулько.

"Кабмін буде зараз формуватися з огляду на бажання частини олігархічних груп грати спільні ігри з президентом. Зараз він сформований таким клаптиковим методом, коли інтерес кожної з груп нібито врахований. Але разом з тим різні міністри в ситуації ескалації по різному проявилися. Тепер це буде враховано і швидше за все буде Кабмін максимальної мобілізації, який, по-перше, буде здатний щось зробити з економікою. По-друге, щось із власним народом", - сказав він.

"Не виключено, що одним із механізмів такого примирення буде максимальна лібералізація ведення бізнесу. Якщо цього не станеться то частина людей продовжуватиме радикалізуватися, особливо той активний клас, який складав малий і середній клас і який суттєво втратив за останні три роки", - додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українські прикордонники пропустили мене без черги" — Сергій Коба

Цибулько зазначив, що відставка Азарова це "справжній крок до початку справжніх переговорів з опозицією". На його думку далі владі слід звільнити всіх арештованих по справах протистояння.

"Це (відставка Азарова — ред.) значить, що влада поділяє стан речей із опозицією і усвідомлює, що виною ескалації не є сама опозиція, чи "Правий сектор", чи ще хтось", - сказав він.

"За нинішньої системи відставка прем'єра це завжди ще якісь додаткові зміни. На затвердження прем'єр-міністра потрібно рішення Верховної Ради. Не виключаю, що між групами депутатів у Партії регіонів почнеться перетягування канату за свого кандидата", - додав політолог.

Цибулько зазначив, що за нинішньої ситуації краще, щоб прем'єром стала людина "яка не викликає ідіосинкразії в Центрі і на Заході".

Зараз ви читаєте новину «Краще, щоб прем'єром стала людина, яка не викликає ідіосинкразії в Центрі і на Заході - політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі